Individuele begeleiding

Loop je vast in het MBO? Heb je moeite met het maken van BPV-opdrachten en/of examens? Kost het je moeite om de situaties vanuit je stage/werk op papier te zetten, zodat de opdracht voldoet aan alle criteria? Heb je hulp nodig bij het organiseren en plannen van je huiswerk? Zou je het heel fijn vinden als er  iemand meegaat naar je nieuwe stage/werkplek zodat je stage/werk goed start? Wil je weten op welke leshulpmiddelen of examenaanpassingen jij recht hebt zodat je de opleiding zo prettig mogelijk kunt voltooien? Dan kan ik wat voor je betekenen!

Doordat jouw divergente brein andersomdenkt kan het zijn dat je je herkent in de onderstaande punten:

  • Plannen en organiseren: Loop je vast in het regelen van je agenda, doordat je geen overzicht hebt? Vind je het moeilijk om je werk te plannen & organiseren.
  • (Examen) opdrachten: Vind je het lastig de gehele opdracht stap voor stap uit te werken, hoofd- en bijzaken te scheiden? Krijg je de tekst niet op papier, maar kun je het wel verwoorden. Je opdrachten zijn veel te gedetailleerd. Wil je weten waar je recht op zou kunnen hebben als toets- en examenaanpassingen?
  • Stress, overprikkeling en communicatie: Ervaar je overprikkeling, stress, onzekerheid en faalangst? Vind je het lastig om te communiceren en je verhaal duidelijk over te brengen? Worden je oplossingen niet gehoord? Heb je het gevoel je altijd te moeten aanpassen? Vind je het moeilijk om een ander om hulp te vragen?
  • BPV: Is je werkplek/stageplek passend bij jou? Heb je ondersteuning nodig bij het kennismakingsgesprek of de begeleidingsgesprekken.

Ik werk ook met de methode Prikkelprofiel om zo jouw overprikkeling in kaart te brengen en je handvatten te geven om de stress te verlagen en zo weer in veiligheid te komen waardoor denken/leren weer mogelijk is.

We kunnen samen kijken wat de mogelijkheden zijn die ik jou kan aanbieden bij de problemen die jij ervaart.